Praktijk

Team

Bij Orthodontisten Haarlem zijn twee orthodontisten werkzaam die beiden verantwoordelijk zijn voor de behandeling. Tijdens hun werkzaamheden worden zij ondersteund door 6 speciaal opgeleide assistenten die gekwalificeerd zijn voor het precieze werk aan de stoel. Naast deze 6 assistenten bestaat het team ook uit een balie assistent en een praktijkmanager die elke dag proberen alles volgens planning te laten verlopen. Met af en toe een noodgeval of onvoorziene hulpvraag van een patiënt is dit wel eens een uitdaging.

De orthodontist

Orthodontisten zijn tandartsen, die zich na de studie tandheelkunde gedurende 4 jaar full-time verder gespecialiseerd hebben. Echte specialisten dus, die worden bijgestaan door een team van speciaal daarvoor opgeleide orthodontie-assistenten.

De assistent

De assistent ondersteunt de orthodontist bij de voorbereiding, uitvoering en afronding van patiënten behandelingen. Daarnaast voert de assistent onderdelen van tandheelkundige behandelingen uit.


Orthodontisten

Heleen Boom

Heleen studeerde tandheelkunde aan de Academisch Centrum Tandheelkunde te Amsterdam en specialiseerde zich aan de afdeling orthodontie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Tijdens haar studie en specialisatie heeft zij wetenschappelijk onderzoek verricht wat geresulteerd heeft in diverse publicaties. Na een periode te hebben waargenomen heeft zij zich sinds 2015 gevestigd aan de Dreef in Haarlem.

Zij werkt intensief samen met de kaakchirurgen van het Spaarne Gasthuis in Haarlem. Haar interesse ligt zowel in de algemene praktijk als bij de multi-disciplinaire behandelingen.

Heleen is lid van:

Iris Dirks

Iris behaalde haar tandartsdiploma in 2001 aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Van 2001 tot 2005 was zij werkzaam als tandarts in Leiden, Almere en bij de Jeugdtandverzorging Zoetermeer. Van 2004 tot 2005 deed zij onderzoek bij de afdeling Orthodontie en Orale Biologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen waar zij daarna van 2005 tot 2009 de specialisten opleiding tot orthodontist volgde. Sinds 2010 is zij werkzaam bij diverse orthodontie praktijken.

Haar interesse ligt zowel in de algemene praktijk als bij de multi-disciplinaire behandelingen.

Iris is lid van:

Maandag t/m vrijdag 08:00-16:30
Telefonisch: 08:00-12:00 & 14:00-16:00

Dreef 10, 2012 HR Haarlem
023 531 3158
info@orthodontistenhaarlem.nl